Це підвищення, ініційоване оборонним відомством, було прийнято Кабінетом Міністрів України 13 березня 2013 року. Грошова винагорода українським військовим, починаючи з 1 квітня 2013 року, підвищуватиметься щоквартально. Так, до 1 липня цього року грошове забезпечення військовослужбовців досягне дворазового підвищення порівняно з 1 квітня 2013 року, зазначають у Міністерстві оборони. Таким чином, вже влітку місячна премія військовослужбовця дорівнюватиме сумі його місячної зарплати.

В оборонному відомстві повідомляють, які категорії військових мають право на отримання премій. Це військовослужбовці, крім солдатів і матросів строкової військової служби, що займають посади у Військово-Морських Силах, Морській охороні, Державній прикордонної службі, військових частинах, підрозділах, установах, закладах Збройних Сил України.

До них відносяться: наземні авіаційні фахівці, що забезпечують безпеку польотів літаків і вертольотів армії, службовці Військово-Повітряних Сил та Сухопутних військ, Аеромобільних військ, військові льотчики, службовці спеціальних підрозділів Збройних Сил, Внутрішніх Військ МВС, прикордонники.

За словами розробників, підвищення соціальних стандартів військовослужбовців, у тому числі й підвищення премій, дає можливість підвищити престиж військової служби. З цією метою Міністерством оборони спільно з Міністерством фінансів і Міністерством соціальної політики реалізується низка соціальних програм щодо підвищення престижу військової служби.

Зокрема, в 2013 році службовці Державної прикордонної служби України отримали ключі від майже 100 квартир і 115 кімнат. Усього ж за останні п\'ять років житло отримали 4 тис. сімей прикордонників.

Також Уряд сконцентрував значні зусилля на соціальній адаптації тих військовослужбовців, які будуть звільнені в запас у зв\'язку з військовою реформою. Для цього Кабінет Міністрів розробив програму перенавчання військових цивільним професіям. До 2017 року заплановано перенавчити 21 тис. військовослужбовців і членів їх сімей.



Переглядів: 3479
Поширень: 0