Так по області за 2013 рік цей показник перевищив 4,5 млрд.грн., що майже на 251 млн.грн. більше надходжень за аналогічний період минулого року. Також за період адміністрування єдиного внеску органами доходів і зборів підвищився рівень середньомісячної сплати. Якщо в 2012 році щомісячно надходило в середньому 356,7 млн.грн. даного платежу, то у 2013 році - 377,6 млн.грн., тобто майже на 21 млн.грн. більше. А за останній місяць приріст ЄСВ збільшився вдвічі (42,8 млн.грн.).

Нагадаємо, що єдиний соціальний внесок повинні сплачувати як юридичні, так і фізичні особи - підприємці, які використовують працю найманих працівників. Існують категорії підприємців, які сплачують ЄСВ самі за себе в обов’язковому порядку або за власним рішенням. Лише за останні місяці минулого року заключено 98 договорів про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

В центрах обслуговування платників Вінниччини створюються умови для комфортного обслуговування всіх категорій відвідувачів, особливо в періоди подання звітності. «За результатами моніторингу роботи ЦОПів області ми збільшуємо кількість консультантів та, за необхідності, відкриваємо додаткові робочі місця для прийому звітності. Наразі фахівці сервісних центрів готові працювати до «останнього відвідувача», - зазначає начальник Головного управління Міндоходів у Вінницькій області Геннадій Федик.

ГУ Міндоходів у Вінницькій області нагадує, що спрощенці та підприємці, що перебувають на загальній системі оподаткування та не мають найманих осіб, мають прозвітувати з ЄСВ до 10 лютого 2014 року. У такий же термін ними сплачується ЄСВ. За несплату чи несвоєчасну сплату єдиного внеску накладається штраф у розмірі 10% від своєчасно несплачених сум, а також пеня у розмірі 0,1% суми недоїмки за кожний день прострочення платежу.

Для зручності, подавати звітність по ЄСВ платники можуть в електронному вигляді. Безкоштовно отримати електронний цифровий підпис можна у пунктах реєстрації користувачів, які діють при Вінницькій, Жмеринський та Крижопільській ОДПІ. Детальніше про електронне звітування можна дізнатися на сайті Міністерства доходів і зборів, там же розміщено безкоштовне програмне забезпечення.



Переглядів: 3315
Поширень: 0