У засіданні взяли участь заступник голови обласної Ради Наталія Солєйко, заступник міського голови Андрій Рева, начальники рай (міськ) управлінь соціального захисту населення, директори територіальних центрів соціального обслуговування, директори інтернатних закладів, директори реабілітаційних закладів та представники громадських організацій.

«Система органів праці та соціального захисту населення відіграє провідну роль в реалізації конституційних засад, за якою наша держава є соціальною. У забезпечення належних умов життя, захист соціальних прав і гарантій громадян області, вносять вклад понад 5 тисяч працівників галузі. Хочу зазначити, що рік який минув ми з вами прожили у напруженій, але результативній праці. Він був непростим як для системи соціального захисту населення області так і для держави в цілому» - зазначила в своєму виступі директор департаменту соціальної політики ОДА Марина Коваль.

Регіональна політика у соціальній сфері протягом минулого року спрямовувалась на підвищення рівня життя всіх верств населення через розвиток трудового потенціалу, поліпшення ситуації на ринку праці, впровадження соціальних трансфертів.

За словами Марини Коваль, станом на сьогоднішній день скорочено заборгованість із виплати заробітної плати. З початку 2013 року, одночасно з виплатою поточної заробітної плати, погашено 4,3 млн. грн. боргу. Залишок боргу на 1 січня 2014 року становить 9,7 млн. грн.

Наразі адресну соціальну допомогу в області отримують 133,0 тисяч сімей з дітьми, малозабезпечених сімей, інвалідів з дитинства та на дітей-інвалідів. Сума нарахованих у 2013 році державних допомог складає 1 млрд. 454,7 млн. грн. На 2014 рік з державного бюджету на виплату державних допомог передбачено використати 1 млрд. 822,9 млн. грн.

Сьогодні на Вінниччині проживає 530 тисяч громадян, які згідно до чинного законодавства користуються відповідними пільгами. На їх фінансування з Держбюджету у 2013 році було виділено 251 млн. грн., що на 19 млн. грн. більше ніж у 2012 році. На 2014 рік передбачено 277 млн. грн.

Як зазначила директор департаменту соціальної політики ОДА, у Вінницькій області проживає 92,4 тис. постраждалих громадян внаслідок Чорнобильської катастрофи. В 2013 році програми профінансовані державним бюджетом в обсязі 35,2 млн. грн., тобто 100 % до затверджених кошторисів.

Соціальними робітниками обслуговується майже 34 тис. підопічних, яким надається більше сорока життєво-необхідних послуг, включаючи й побутові.

10 будинків-інтернатів системи соціального захисту населення обслуговують близько 2 тисяч підопічних. На фінансування даних закладів з урахуванням змін було виділено в 2013 році 61,9 млн. грн.



Переглядів: 3514
Поширень: 0