Окрім того, як зазначає начальник Вінницької митниці Міндоходів Микола Харкавий, за перший місяць 2014 року на території обслуговування було здійснено митне оформлення 151 тис. тонн вантажів та пропущено через митний кордон України 34,3 тисячі транспортних засобів.

Посадовець додає, що відповідно до статистичних даних, сальдо зовнішньої торгівлі товарами, за результатами митних оформлень у Вінницькій митниці Міндоходів, залишається позитивним і становить 14 млн.$. При цьому, обсяги оподаткованого імпорту склали 19,4 тисяч тонн на суму 151 млн.грн.

Під час митного перетину кордону України за січень 2014 року до Державного бюджету було сплачено 40,9 млн.грн. ПДВ, 4,6 млн.грн мита, 180 тис. грн. акцизного податку, близько 70 тис. грн. екологічного податку тощо.

Серед найбільших імпортерів, які проводили митне оформлення вантажів у Вінницькій митниці, Микола Харкавий зазначає підприємство з іноземними інвестиціями «Лукойл Україна», ПрАТ «Вінницяпобутхім», дочірнє підприємство «Агроцентр ЄвроХім-Україна», ТОВ «АГРІВІМ» та ТОВ «Барлінек-Інвест».

У результаті спільної плідної роботи митниці з суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності та митними брокерами у звітному періоді було досягнуто 100 % електронного декларування товарів та транспортних засобів. Зазначене дозволило суттєво скоротити час, необхідний для здійснення митних процедур. У січні 2014 року на оформлення митної декларації в середньому витрачалося 34 хвилин, що у сім разів менше нормативу.



Переглядів: 3112
Поширень: 0