Відтак, нагадує вінничанам, що скласти та надати декларацію про майновий стан і доходи за 2013 рік потрібно до 1 травня 2014 року.

Зауважимо, Декларація, разом із додатком №7, відповідно до цього додатку проводиться перерахунок податку із задекларованої річної загальної суми оподатковуваних доходів, надається до територіальних підрозділів Міндоходів за місцем реєстрації (прописки).

Нагадаємо, розрахунок податкових зобов\'язань з податку на доходи фізичних осіб у разі отримання доходів від двох і більше податкових агентів здійснюється покроково:

Крок 1 – загальна річна сума оподатковуваних доходів, нарахованих податковими агентами зменшується на фактично нараховані (утримані) протягом звітного року податковими агентами суми єдиного внеску на загальнообов\'язкове державне соціальне страхування та на суму наданої платнику податку податкової соціальної пільги (за її наявності);
Крок 2 – із зменшеної загальної суми оподатковуваних доходів, сто двадцять розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (за 2013 рік – 137640 грн.), оподатковуються за ставкою у розмірі 15 відсотків, решта суми – за ставкою у розмірі 17 відсотків.
Крок 3 – визначена у Кроці 2 сума податку на доходи фізичних осіб, зменшується на суму податку, фактично нарахованого (утриманого) податковими агентами протягом податкового (звітного) року. Позитивна різниця податку підлягає сплаті платником податку до відповідного бюджету до 1 серпня 2014 року. Від’ємна – має бути повернена і зарахована на банківський рахунок платника податку протягом 60 календарних днів після подання такої декларації. Детальну інформацію щодо оподаткування доходів та подання декларації мешканці Вінниччини можуть отримати у найближчому Центрі обслуговування платників або у територіальному відділенні ОДПІ. Користувачі Інтернету можуть скористатися інформацією, розміщеною на банері „Декларуй – Україну будуй!” ГУ Міндоходів у Вінницькій області за гіперпосиланням http://vin.minrd.gov.ua/okremi-storinki/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan/

Деклараційна кампанія триматиме до 1 травня 2014 року. Отож, не баріться та не відкладайте подання декларації на останні дні!

«Як вірно заповнити декларацію?» - проконсультуйтесь у міндоходівців

Кожен платник до 1-го березня 2014 року може звернутися до органів Міндоходів з проханням надати роз’яснення щодо заповнення річної податкової декларації про майновий стан та доходи. Послуги за таким зверненням надаються безкоштовно.

ГУ Міндоходів у Вінницькій області нагадує, що кампанія декларування доходів громадян за минулий 2013 рік, триватиме до 1-го травня 2014 року. Декларації про доходи можна подавати особисто платником або уповноваженою особою, завітавши у Центри обслуговування платників, яких на Вінниччині працює вже 18. За вибором платника податку декларацію також можна надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення на адресу місцевих податкових інспекцій. Для електронного звітування зручні електронні сервіси «Декларування он-лайн» та «Електронний кабінет платника» розміщені на офіційному порталі Міндоходів.

При цьому поштове відправлення слід здійснити не пізніше, ніж за десять днів до закінчення граничного терміну подання декларації, (граничний термін подання річної декларації для громадян 30 квітня 2014), а при поданні в електронній формі – не пізніше закінчення останньої години дня, у якому минає такий граничний термін (п. 49.5 ст. 49 Податкового кодексу).



Переглядів: 3712
Поширень: 0