2013-го до бюджету міста надійшло 1354,8 млн. грн. Збільшилися надходження по більшості доходів загального фонду. Так, майже на 10 % зросли надходження від збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності, по платі за землю – на 3 %.

А надходження від єдиного податку, які зараховуються до бюджету розвитку, зросли торік майже на 40%. Таке суттєве зростання пов’язано серед іншого й з вдосконаленням спрощеної системи оподаткування, зазначила під час засідання виконкому директор департаменту фінансів міської ради Наталя Луценко, яка робила звіт по виконанню міського бюджету за 2013 рік.

Щодо видатків бюджету, то вони традиційно мали переважно соціальну спрямованість і направлялись на соціальний захист населення, утримання закладів соціально-культурної сфери. Порівняно з 2012 роком видатки на освіту зросли на 5,7%, охорону здоров’я – на 1,3 %, соціальний захист та соціальне забезпечення – на 16 %, фізичну культуру і спорт – 5,3 відсотки.

Наряду з поточними видатками бюджету, які забезпечували стабільне функціонування міста, міським бюджетом були профінансовані ряд проектів з розвитку інфраструктури міста. Зокрема, це завершення будівництва муніципальної лазні на Старому місті; продовження проекту по реконструкції мереж зовнішнього освітлення; облаштування дитячо-спортивних мультикомплексів; проведення модернізації системи теплозабезпечення мікрорайону Карла Маркса на виконання Меморандуму із Швейцарією та інші.

«У такий непростий рік ми виконали взяті на себе зобов’язання в плані видаткової частини на 94,6 %. А серед всіх податків та зборів, які закріплені за територіальною громадою, є недовиконання тільки по одному», – зазначив перший заступник міського голови Володимир Кістіон під час обговорення звіту по бюджету.



Переглядів: 4004
Поширень: 0