Тобто роботодавець віддав працівнику заборговану зарплату, не чекаючи рішення суду. Втім, загальна сума „мирових” 73 тис. грн., тоді як з початку року обласною прокуратурою було заявлено позовів щодо виплати зарплатні на 2 млн. 129 тис. грн.

- Станом на 1 квітня задоволено 648 позовів на загальну суму 1 млн. 661 тис. грн., - каже Олег Чайка, начальник відділу прокуратури області. – Ще 176 позовів у провадженні. Торік було задоволено тільки 24 позови. У Вінниці найбільше позовів – по Замостянському району, це пов’язано із ситуацією на Вінницькій підшипниковій компанії.

На сьогодні збільшилась кількість кримінальних справ, порушених органами прокуратури у сфері нагляду за додержанням законодавства про працю. Якщо станом на 25 березня таких було 35, то вже 1 квітня - 56. За словами Олега Безтелесного, прокурора відділу прокуратури області, справи стосуються і невиплаченої зарплати, і зарплати в конвертах. Також Олег Безтелесний каже, що керівників, які платять зарплату у конвертах, нині виявляють більше. Крім того, станом на 1 квітня прокуратурою опротестовано 59 незаконних актів та внесено 297 приписів і подань.

Наприкінці березня борг із виплати зарплатні на Вінниччині склав 29,8 млн. грн., з них – 19,9 млн. грн.. – на економічно активних підприємствах.


Переглядів: 3603
Поширень: 0