Якщо фізична особа (орендодавець) у 2013 році здавала в оренду квартиру (чи іншу нерухомість) іншій фізичній особі, що не є суб’єктом господарювання, то податок з доходів фізичних осіб (ПДФО) орендодавець мав сплачувати щокварталу протягом 2013 року, а податкову декларацію є час подати до 1 травня 2014 року.

Дохід від надання в оренду нерухомого майна підлягає оподаткуванню за ставкою, визначеною ст. 167 Податкового кодексу, тобто 15 (17) %.

Декларація про доходи та майновий стан подається фізичною особою до податкової інспекції за місцем податкової адреси (за місцем реєстрації у паспорті). Для швидкого та зручного подання декларацій громадяни можуть користуватися електронними сервісами «Декларування он-лайн» та «Електронний кабінет платника». З їх допомогою є можливість заповнити декларацію в електронному вигляді. Для цього потрібно мати електронний ключ та встановити на комп’ютері відповідне програмне забезпечення. Їх органи Міндоходів надають безкоштовно. Також декларанти можуть надіслати декларацію поштою, але зробити це потрібно не пізніше 20 квітня 2014 року.



Переглядів: 3543
Поширень: 0