У минулому році податкова інспекція продовжила роботу по погашенню заборгованості з виплати заробітної плати. Так, на засіданні робочих груп було заслухано представників 64 суб’єкта господарювання, які заборгували зарплату своїм працівникам. 50 з них виплатили борги людям. До органів прокуратури передано матеріали щодо 10 підприємств-боржників. За результатами вжитих заходів заборгованість із виплати заробітної плати з початку поточного року по місту зменшилася на 2,3 млн. грн, а місцевий бюджет додатково отримав податку на доходи фізичних осіб в сумі 529 тисяч грн.

Також за результатами проведених співбесід підвищили рівень зарплати працівникам 65 юридичних осіб та 412 підприємців. Це дозволило наповнити бюджет ще на понад 700 тисяч гривень податку.

Завдяки заходам по легалізації тіньової зайнятості протягом 2013 року у місті виявили 169 найманих працівників, праця яких використовується без укладення трудових угод. Таким чином додатково було отримано ще понад 20 тис. грн. податків.

«Незважаючи на важкий для країни період, завдяки злагодженій роботі, яка у нас на сьогоднішній день є, нам вдалося виплатити заробітну плату працівникам бюджетної сфери. Ми зараз дуже істотно збільшуємо надходження по єдиному податку. На часі системна робота щодо податків від надходжень з нормативно-грошової оцінки на землю, потрібно відпрацювати ефективні механізми щодо співпраці із суб’єктами підприємницької діяльності. На жаль, більше 20 % працюючих людей Вінниці, а це більше 6 тисяч, офіційно отримують зарплату нижче мінімального рівня. Тут є над чим працювати. Але в цілому я можу позитивно оцінити роботу податкової інспекції на території міста Вінниці», – говорить заступник міського голови Валерій Коровій.

Під час обговорення цього питання на засіданні виконкому в.о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов наголосив на важливості продовження роботи з погашення заборгованості по заробітній платі.


Переглядів: 2973
Поширень: 0