Про це повідомив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, представляючи в четвер, 27 березня, в Парламенті проекти законів про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні (№4576) та про внесення змін до Державного бюджету на 2014 рік (№4575).

Арсеній Яценюк зазначив, що з огляду на падіння ВВП на 3% і скорочення промислового виробництва, Уряд мав би піти шляхом Греції та Італії, зменшивши розміри мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму: «Але ми усвідомлюємо, що цей розмір настільки малий, що його зменшення у поточній ситуації є неприпустимим».

«Офіційно заявляємо, що протягом 2014 року мінімальні прожиткові стандарти - мінімальна зарплата і прожитковий мінімум - не будуть змінюватися. Ми його не будемо ні опускати, ні піднімати», - наголосив він.

Арсеній Яценюк також повідомив, що Кабінет Міністрів знайшов шлях, як виділити кошти для індексації на рівень інфляції пенсій для громадян України: «Тому ріст цін буде скомпенсований індексацією, яка буде проведена Урядом».



Переглядів: 5307
Поширень: 0