Зміни на краще варто очікувати майже 96,3 тисячі фізичних осіб-підприємців, які є наразі платниками єдиного соціального внеску на Вінниччині. З такою ініціативою виступило Міністерство доходів і зборів України.

Спрощення, насамперед, відбудеться шляхом об’єднання декількох додатків звіту в одну таблицю. Так, таблиці 1, 2, 3 Додатку 5 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, будуть об’єднані в одну. На думку фахівців Міністерства, це посприяє спрощенню умов ведення бізнесу та підвищить ефективність реалізації податкової реформи.

Із розробленим проектом макету об`єднаної звітності „Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску” , можна ознайомитись на офіційному веб-порталі Міндоходів у розділі „Діяльність” (Діяльність>Взаємодія з громадськістю>Консультації з громадськістю >Громадське обговорення).

Окрім того, у всіх, хто прагне змін на краще, є можливість висловити свою думку стосовно спрощення звітності, взявши участь в опитуванні у розділі „Опитування”, що розміщений на головній сторінці порталу.

Нагадаємо, на початок квітня платниками ЄСВ на Вінниччині були понад 126,3 тисячі роботодавців, 76,2 відсотка з яких – це фізичні особи-підприємці. За І квартал 2014 року всі роботодавці разом сплатили до бюджету 1млрд. 9,2 млн.грн. єдиного соціального внеску.
 



Переглядів: 2777
Поширень: 0