За чотири місяці до податкових інспекцій та Центрів обслуговування Вінницької області завітали понад 15,6 тисяч декларантів. Згідно поданих декларацій нараховані зобов’язання до місцевих бюджетів понад 13,9 млн.грн.

Найбільшу суму задекларували громадяни, які отримали спадщину та подарунки – понад 160 мільйонів. Майже 33 мільйона гривень склав дохід жителів Вінниччини від продажу нерухомого майна. А найбільша кількість осіб-декларантів − серед тих, хто продавав сільськогосподарську продукцію (майже 5,6 тисяч).

Близько 5,6 тисяч громадян скористались правом на податкову знижку: більшість з них сплачували кошти на користь закладів освіти (майже 4, 9 тисяч) і страхові платежі (майже 560 осіб). Впродовж двох місяців вони отримають з місцевих бюджетів 5,8 млн.грн.

В.о. начальника ГУ Міндоходів у Вінницькій області Мирослав Продан зазначає: «Фінансова самостійність місцевих громад сьогодні надзвичайно важлива для стабілізації ситуації в країні. Податок з доходів фізичних осіб найбільше формує місцевий бюджет. А це фінансування лікарень, дитячих закладів, виплата пенсій і зарплат, розвиток інфраструктури. Якщо кожен з нас зрозуміє важливість декларування, покаже свій дохід і сплатить з нього податок, - народ України і жителі Вінниччини, зокрема, отримають гарантії на поліпшення життя». 

Також Мирослав Продан додає, що кожна подана декларація буде перевірятися. А з платниками, які повинні були подати декларації, але не зробили цього проводитиметься робота. До прикладу у минулому році після завершення деклараційної кампанії міндоходівці долучили ще майже 1000 осіб, які згодом подали декларації. 

 



Переглядів: 2969
Поширень: 0