За перший квартал цього року до міського бюджету надійшло більше 454 мільйонів гривень. Порівняно з минулим роком надходженнях до загального фонду зросли на 8,5 %, а спеціального – майже у чотири рази. Збільшився й обсяг трансфертів з державного і обласного бюджетів – на 14 %. Надходження від єдиного податку зросли більш ніж на 20 %. Також важливо, що в умовах фінансової кризи забезпечено стабільне надходження податку на доходи фізичних осіб.

Щодо видатків, то у звітному періоді їх сума становить 436 мільйонів гривень, що на 27 % більше, ніж у минулому році. «Забезпечено стабільне функціонування галузей бюджетної сфери, житлово-комунального господарства та транспорту. Характерною рисою видаткової частини бюджету є її соціальна спрямованість, що підтверджується досить високим відсотком видатків, які направляються на соціальний захист населення, соціальне забезпечення, утримання закладів соціально-культурної сфери. Протягом звітного періоду у повному обсязі забезпечено виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, оплату за енергоносії, харчування, медикаменти та інші захищені статті бюджетної сфери. Заборгованість по захищених статтях протягом І кварталу цього року станом на 1 квітня відсутня. В цілому підсумки виконання бюджету за перші три місяці року вказують на позитивну динаміку доходів і видатків міського бюджету», – зазначила директор департаменту фінансів міської ради Наталія Дмитрівна Луценко.

Наразі департамент фінансів спільно з департаментами освіти та культури працює над питанням забезпечення своєчасної виплати відпускних та матеріальної допомоги на оздоровлення педагогічним працівникам. Планується, що кошти будуть виплачені протягом другої половини травня та в червні.


Переглядів: 2500
Поширень: 0