Перед початком відпускної кампанії серед працівників галузі освіти міста почало активно обговорюватися питання, чи отримають вони у цьому році матеріальну допомогу на оздоровлення та чи вчасно їм нарахують заробітну плату та відпускні. Такі побоювання виникли через те, що соціально-економічна ситуація в країні залишається напруженою.

30 травня під час чергової 48 сесії міської ради 6 скликання розглядалося питання щодо затвердження змін до Програми розвитку освіти міста на 2013-2020 роки. Нагадаємо, протягом перших трьох місяців поточного року заробітна плата працівникам бюджетної сфери виплачувалась в повному обсязі, як і фінансування видатків на енергоносії, харчування, медикаменти й інші захищені статті бюджету.

Під час сесії в.о. міського голови Сергій Моргунов повідомив, що жодних підстав для освітян (яких у місті більше 7 тисяч) хвилюватись щодо своєчасного отримання відпускних та оздоровчих – немає: «У мене була зустріч з профспілками, і всіх хвилювало питання, як будуть профінансовані відпускні, матеріальна допомога і зарплата. Це захищені статті, і хочу запевнити, що на сьогоднішній день всі позиції в нас закриті і затримок з виплатами немає».

За травень вінницькі вчителі вже отримали зарплату, а також відпускні з матеріальною допомогою на оздоровлення (ті працівники, які йдуть у відпустку). Виплати в наступних місяцях теж будуть здійснюватись своєчасно.

Для інформації:

Загалом на зарплату, відпускні та матеріальну допомогу на оздоровлення для усіх працівників галузі освіти на період травень–серпень 2014 року передбачено 99,1 млн. грн. ​



Переглядів: 3662
Поширень: 0