Про це під час зустрічі з представниками бізнесових структур повідомила заступник в. о. начальника ГУ Міндоходів у Вінницькій області Марія Кисельова. Вона подякувала за розуміння та свідому громадську позицію і зазначила, що саме завдяки відповідальному ставленню платників області загалом до Держбюджету з початку року вдалося зібрати приблизно 600 мільйонів гривень.

У травні до Держбюджету Вінниччина зібрала понад 122 млн. грн.

Говорили також про неспокійний час в Україні. За цих умов державі потрібно особливо дбати і про захист своїх кордонів, і про подальшу економічну стабільність та самостійність. Саме тому Міністерство фінансів розпочало випуск казначейських зобов’язань «Військові». Коштує таке зобов’язання 1 тисячу гривень, строк обігу 24 місяці, а відсоткова ставка 7% річних та сплата купонів кожні шість місяців у розмірі 35 гривень. Фізичні особи зможуть купити «Військові» у 2200 установах ощадбанку України. Головні переваги таких зобов’язань це: надійність; гарантована державою, доступна номінальна вартість; випуск в документарній формі на пред’явника, що значно спрощує процедуру купівлі, обігу та погашення; відсутність оподаткування доходів, отриманих за казначейськими зобов’язаннями.

На семінарі були присутні, в основному, бухгалтери підприємств. Їм також розповіли про останні зміни у законодавстві, зокрема на період мобілізаційних заходів, відшкодування ПДВ, зміни в оподаткуванні неприбуткових організацій, порядок оподаткування відпусток та актуальні питання ЄСВ і ПДФО.

Наприкінці зустрічі Марія Кисельова сказала: «Ми готові до проведення системних змін у податковій політиці, що, переконана, забезпечать позитивні результати. Неодноразово пересвідчувалася, що вдало розвинене підприємницьке середовище є запорукою економічної стабільності та зростання економіки держави в цілому регіонів зокрема. Керівництво управління готове до постійного діалогу та зустрічей з бізнесом щодо проведення запланованих реформ. Нас дійсно цікавить ваша позиція, ваше бачення та пропозиції щодо зміни законодавчих норм та пропозиції щодо вирішення проблемних питань, які заважають розвитку бізнесу».



Переглядів: 2957
Поширень: 0