«Служба фінансового моніторингу виявила 42 компанії-нерезиденти, зареєстровані на Кіпрі, Сейшелах, у Панамі, Великобританії, Бейлісі, які напряму пов’язані з Віктором Януковичем та його найближчим оточенням», - сказав Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 18 червня.

Арсеній Яценюк

За даними фінансової розвідки, вищевказаними компаніями з 2010 по 2013 роки через рахунки, відкриті в банках однієї з сусідніх країн, загалом перераховано 16 мільярдів гривень. «Разом із фінансовими розвідками Сполучених Штатів Америки, Великобританії, Латвії, Кіпру і Панами нами виявлені всі вищезазначені офшорні компанії і знайдені всі прізвища високопосадовців і уповноважених ними осіб на управління компаніями і управління цими коштами», – повідомив Глава Уряду.

За його словами, Державна служба фінансового моніторингу заблокувала кошти на рахунках 19 компаній-нерезидентів: «Загальна сума заблокованих коштів становить 1 мільярд 340 мільйонів доларів США. Матеріали передані до Генеральної прокуратури і рішенням суду підтверджено арешт відповідних коштів».

Глава Уряду підкреслив, що значна частина цих коштів через офшорні компанії направлялася на придбання облігацій внутрішньої державної позики України: «Україна на вкрадені кошти платила до 19% річних доходу».

Арсеній Яценюк звернувся до Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України та судових органів: «Ми знайшли 1 мільярд 340 мільйонів доларів. Ваше завдання як прокурорської і правоохоронної системи – офіційно повернути арештовані кошти в Державний бюджет. У нас є всі докази того, що це вкрадені в українців кошти».



Переглядів: 3704
Поширень: 0