Майже 15 тисяч осіб відчули переваги прогресивного методу звітування. Серед них найбільше платників-юридичних осіб – майже 8 тисяч. Порівнюючи з травнем минулого року електронкою звітували лише 49 %. Найбільше відчули переваги звітування засобами телекомунікаційного зв’язку у Жмеринській та Гайсинській ОДПІ – по 84%, у Бершадській та Іллінецькій ОДПІ – по 80%. Більшість платників ЄСВ також обирають електронне звітування, до прикладу, минулого місяця ним скористались 89% громадян.

В. о. начальника ГУ Міндоходів у Вінницькій області Мирослав Продан також зазначає, що вінничани оформляють дедалі більше електронних ключів, лише у травні їх видали майже 1000. Більшість цифрових підписів належить фізичним особам (700).

Позитивна динаміка з користування електронними сервісами і звітністю, зокрема, прослідковується ще з початку року. Для порівняння у 2013 лише 17% платників економили свій час завдяки електронці, а цьогоріч таких користувачів вже 45% від загальної кількості. Нагадаємо, на Вінниччині є три пункти, в яких громадяни можуть отримати електронний цифровий підпис: при Вінницькій, Крижопільській та Жмеринській ОДПІ.



Переглядів: 3410
Поширень: 0