Обов’язок інформувати контролюючі органи про об’єкти, пов’язані з оподаткуванням передбачено статтею 63 Податкового кодексу України. Процедура інформування визначена у Порядку обліку платників податків і зборів, який затверджений наказом Мінфіну від 09.12.2011р. №1588 та з 6 червня п.р. викладено у новій редакції. Отож, повідомлення за формою № 20-ОПП про об\'єкти оподаткування або через які провадиться діяльність, подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків, а не за місцезнаходженням такого об\'єкта.

У разі зміни відомостей про об\'єкт оподаткування, а саме: зміна типу, найменування, місцезнаходження або стану об\'єкта оподаткування, у повідомленні поряд із реквізитом, який змінився, зазначається у дужках його попереднє значення. При цьому, в разі зміни призначення об\'єкта оподаткування або його перепрофілювання інформація щодо такого об\'єкта оподаткування надається в повідомленні двома рядками, а саме: в одному рядку зазначається інформація про закриття об\'єкта оподаткування, призначення якого змінюється, у другому - оновлена інформація про об\'єкт оподаткування, який створено чи відкрито на основі закритого.

Нагадуємо, що об\'єктами оподаткування і об\'єктами, пов\'язаними з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, є майно та дії, у зв\'язку з якими у платника податків виникають обов\'язки щодо сплати податків та зборів.

Рекомендований Довідник типів об’єктів оподаткування, що використовується платниками податків при заповненні повідомлення за ф. № 20-ОПП оприлюднений на офіційному веб-сайті Міндоходів (www.minrd.gov.ua) Довідники / Типи об’єктів оподаткування.



Переглядів: 3156
Поширень: 0