Загалом за шість місяців 2014 року до Зведеного бюджету платники податків регіону сплатили 65 млн. 36,2 тис. грн. екологічного податку. Про це інформує в.о. начальника ГУ Міндоходів у Вінницькій області Мирослав Продан. При цьому, цьогорічні платежі за забруднення навколишнього середовища більш ніж на 94 відсотки перевищують минулорічні показники надходжень цього податку.

Посадовець зауважує, що екологічний податок, є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів. Розподіл цих коштів здійснює Держказначейство відповідно до законодавства. Відтак, за перші шість місяців звітного року на вирішення цих питань Вінниччина може використати майже 22 млн. 763 тис. грн., екологічного податку, зарахованого до місцевих бюджетів області, що на  6 млн. 957,1 тис. грн. більше аналогічного періоду 2013 року.

Додамо, що наразі платниками екологічного податку в регіоні є близько 1,3 тисячі юридичних та фізичних осіб, що здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними або пересувними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти, розміщують відходи тощо.



Переглядів: 3527
Поширень: 0