При цьому, більшість із цієї суми, а саме близько 58 відсотків, вдалось забезпечити за рахунок проведених з початку року 46 перевірок із дотримання суб’єктами господарювання діючого податкового законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів, – наголошує в.о. начальника ГУ Мінідоходів у Вінницькій області Мирослав Продан. Загалом за результатами перевірок до казни донараховано 2129,0 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.

З метою збільшення надходжень до місцевих бюджетів, окрім контрольно-перевірочних заходів, додає високопосадовець, протягом січня–червня п.р. діяли робочі групі та постійно діючі комісії. Цьогоріч на них заслухано 29 суб’єктів господарювання, що мали заборгованість із заробітної плати та податку на доходи фізичних осіб. В результаті заслуховування всі суб’єкти господарювання погасили заборгованість, а місцеві бюджети отримали 350,5 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Досить дієвими, зауважує Мирослав Продан, були і засідання робочих груп, створених при податкових інспекціях. На них заслухано 57 суб’єктів господарювання – боржників, які погасили заборгованість. Внаслідок цього місцеві бюджети отримали 411,7 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

За словами керівника обласних міндоходівців, актуальним напрямком діяльності є також робота з підвищення рівня заробітної плати. З цією метою на засіданнях спільних комісій з органами місцевої влади заслухано 195 юридичних осіб та 163 фізичні особи–підприємці. Після цього 194 юридичні особи або 99,5% заслуханих та 160 підприємців або 98,2%, підвищили рівень виплати заробітної плати. Серед іншого, не полишають міндоходівці регіону і проведення індивідуальної роз’яснювальної роботи з керівниками зазначеної категорії підприємств. Так, протягом січня – червня п.р. були проведені співбесіди з керівниками 279 юридичних осіб та 511 фізичними особами – підприємцями. За результатами спілкування підвищили рівень заробітної плати 278 юридичних осіб (99,6%) та 510 підприємців (99,8 %). Як підсумок, місцеві бюджети отримали 417,4 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Особлива увага під час проведення контрольно-перевірочних та організаційних заходів приділяється фахівцями служби до виявлення найманих працівників, діяльність яких використовується без документального оформлення трудових відносин та належного оподаткування. Загалом з початку року виявлено 404 фізичних особи, якими сплачено до бюджету 174,4 тис.грн. податку. Крім того, вжитими заходами виявлено та залучено до оподаткування 673 громадянина, які надавали різні послуги, без сплати податків, внаслідок чого до бюджету надійшло 196,9 тис.грн.

Підсумовуючи сказане, Мирослав Продан запевняє громаду області, що очолювані ним підрозділи Міндоходів і надалі докладатимуть максимум зусиль для детінізації економіки та легалізації ринку праці.



Переглядів: 3135
Поширень: 0