З початку 2014 року слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Вінницькій області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 92 кримінальних провадження, з яких 40 – ухилення від сплати податків, зборів та єдиного соціального внеску до бюджету країни. Ще 9 кримінальних проваджень зареєстровані стосовно незаконного обігу підакцизних товарів.

За результатами розслідувань до суду направлено 12 кримінальних проваджень, з яких половина – з обвинувальним актом (в тому числі 5 з угодою про визнання винуватості – це нова норма КПК України, відповідно до якої підозрювана особа повністю визнає свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення та узгоджується міра покарання за його скоєння), ще 6 – із клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності, в тому числі 4 у зв’язку з повним відшкодуванням завданих державі збитків. В ході досудового розслідування у направлених до суду кримінальних провадженнях відшкодовано завданих збитків на суму 2,9 млн.грн.

Трохи більше, ніж за 7 місяців цього року слідчими розпочато 19 кримінальних проваджень про злочини, пов’язані з державними закупівлями та тендерними процедурами. Предметом цих проваджень є державні кошти або податки та обов’язкові платежі до бюджету. В той час, як країна живе в режимі жорсткої економії, сума завданих державі збитків в рамках лише цих вказаних поводжень сягає 22,5 млн. грн. Слідчі докладають усіх зусиль, щоб ці кошти повернулися в державну казну.



Переглядів: 3077
Поширень: 0