Схему мінімізації податкових платежів у розмірі близько 2 млн. грн. виявлено фахівцями управління податкового та митного аудиту ГУ Міндоходів у Вінницькій області під час відпрацювання ризикових операцій сільгосптоваровиробників регіону, визначених у рамках операції „Урожай – 2014”.

Відтак, здійснюючи доперевірочні заходи, вони встановили, що згідно документів ТОВ „У” є платником фіксованого сільськогосподарського податку. Крім того, як сільськогосподарський товаровиробник з 01.02.2014 застосовує спеціальний режим оподаткування ПДВ. У штаті підприємства   працює 12 осіб, середня заробітна плата яких становить 1300 грн. У своїй діяльності товариство використовує земельні ділянки площею близько 9000 га. 

Насправді ж, після направлених запитів виявилось, що сільські ради, у яких ТОВ „У” нібито орендувало земельні ділянки, факт їхнього використання платником для вирощення сільгосппродукції в обсягах та номенклатурі, яка відображена в звітності з податку на додану вартість, спростували. У свою чергу БТІ, МРЕВ та Державна сільськогосподарська інспекція надіслали відповідь про те, що ТОВ „У” не володіє нерухомим майном, транспортними засобами та сільгосптехнікою.  

Таким чином, виявилось, що протягом 2014 року платник ТОВ „У” фактично формував покупцям „фіктивний” податковий кредит. Відповідно до акту про неможливість проведення зустрічної звірки, платнику ТОВ „У” не підтверджено суму податкових зобов’язань на суму близько 2 млн.грн. 

Загалом, станом на 25.07.2014 підрозділами Міндоходів Вінниччини проведено 24 перевірки сільгосптоваровиробників з відпрацюванням  ризикових операцій,  визначених в  рамках операції „Урожай – 2014”. За результатами проведеної роботи донараховано штрафних фінансових санкцій на загальну суму 7 млн. грн. та зменшено суму податкових зобов’язань з ПДВ за спецдеклараціями   в розмірі   26 млн. 130,4 тис.грн. З донарахованих сум до бюджету надійшло 3,1 млн.грн.



Переглядів: 3207
Поширень: 0