Обмін досвідом – запорука успішної та ефективної роботи! Такого висновку дійшли вінницькі митники при проведенні у рамках співпраці між представниками Вінницької митниці та представниками Місії EUBAM тренінгу на тему: „Управління ризиками – реакція на виявлені ризики”. Навчання проводилось на митному пості „Дністер” Вінницької митниці Міндоходів.

Зазначимо, що такий спільний тренінг відбувся вперше. Проводили його експерт польового офісу „Отач” Місії EUBAM митник з Польщі Лєслав Войташевич та головний інспектор відділу організації митного контролю Вінницької митниці Міндоходів Роман Бєдін. Першочерговим завданням тренінгу було поліпшення співпраці в більш тісному оперативному порядку, а також імплементація міжнародного законодавства і кращих європейських методик до українського законодавства та застосування їх в практичній роботі в пунктах пропуску на українському кордоні. Серед іншого тренери презентували основні принципи спільної роботи в напрямку аналізу і управління ризиками, застосування в практичній діяльності таких інструментів управління ризиками, як профілі ризику та орієнтування. В ході тренінгу були розглянуті конкретні випадки застосування системи аналізу та управління ризиками в цілому та неавтоматизованих профілів ризику зокрема.

Підсумовуючи практичне навчання Роман Бєдін запевнив, що проведення таких заходів сприятиме подальшому розвитку вітчизняної митної системи на шляху входження України до європейської спільноти. Окрім того, також дозволить поліпшити досвід українських службовців у освоєнні норм міжнародного права.



Переглядів: 3044
Поширень: 0