Минулорічна нарахована сума плати за землю зросла майже на мільйон гривень. Отримані «земельні» кошти поповнять казну місцевих бюджетів та профінансують різні соціальні сфери життя наших земляків тощо.

Нагадаємо, що серед загальної кількості землекористувачів деяка частина громадян у відповідності до діючого законодавства має право на пільги (інваліди I i II груп, громадяни, які виховують трьох i більше дітей, пенсіонери за віком, ветерани війни, чорнобильці та особи, які передали в оренду земельні ділянки платникам фіксованого сільськогосподарського податку).

Земельний податок фізичними особами сплачується раз на рік єдиною сумою протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення - рішення, тобто 29 серпня 2014 року - останній день сплати земельного податку.

Додамо, що для фізичних осіб, які проживають у сільський та селищній місцевості передбачена можливість сплати податку через каси сільських (селищних) рад за квитанцією про приймання податкових платежів.

Отож, плата за землю – законний обов’язок кожного землевласника. Відтак, фахівці Міндоходів радять не залишати на завтра те, що можна зробити сьогодні. Адже за несвоєчасну сплату податку у відповідності з діючим законодавством нараховуються штрафні санкції та пені.



Переглядів: 2922
Поширень: 0