Концепцію реформування податкової системи винесли на обговорення громадськості майже місяць тому, діалог щодо неї досі триває і фіскальні органи наразі намагаються максимально дослуховуватися до думки громадськості. Кожен бажаючий може взяти участь у цьому процесі, висловлюючи власні пропозиції.

Активні представники громадськості та бізнесу Вінниччини не стоять осторонь реформування податкового кодексу, бо розуміють – зараз, як ніколи, можливо спростити процедури нарахування, обчислення податків, звітності, проведення перевірок. Вони звернулися до ГУ Міндоходів із власними пропозиціями, які відомство вже передало керівництву Державної фіскальної служби. Зокрема просять: переглянути деякі положення реформування аграрного сектору; розширити коло платників військового збору, додавши до нього підприємців спрощенців, юридичних осіб і тих, хто перебуває на загальній системі оподаткування; скасувати мораторій на перевірки, оскільки без контролю нечесний бізнес вивести з тіні не вдасться.

В. о. начальника ГУ Міндоходів у Вінницькій області Мирослав Продан наголошує, що участь громадськості в обговореннях – надзвичайно важлива. Адже Кодекс створений саме для регулювання діяльності бізнесу, для наповнення бюджетів, для подальших видатків з казни на медицину, освіту, екологію, культуру, а це стосується кожного свідомого громадянина.



Переглядів: 2954
Поширень: 0