Кримінальна відповідальність за фактом розтрати державних коштів загрожує службовим особам підприємства будівельної галузі, що перебуває в державній власності.

Оперативними співробітниками підрозділів протидії розкраданню бюджетних коштів та їх легалізації ГУ Міндоходів у Вінницькій області встановлено, що підприємством була закуплена партія сировини для виробництва у київського ТОВ, яке містить явні ознаки фіктивності. Відповідно, на рахунки фірми за начебто придбаний товар переведено понад 2,3 млн. грн.

В ході зустрічної перевірки столичного ТОВ, у свою чергу, встановлено, що поставки товарів на адресу вінницького підприємства не здійснювалися. Таким чином, слідчо-оперативними співробітниками ГУ Міндоходів у області встановлено факт завдання державним інтересам шкоди у вигляді розтрати державних коштів в сумі більше 2,3 млн. грн.

Слідчі фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Вінницькій області вже внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України – розтрата державних коштів в особливо великих розмірах.



Переглядів: 3572
Поширень: 0