До 30 жовтня працівники Управління державної служби по боротьбі з економічними злочинами УМВС України у Вінницькій області проводять відпрацювання, спрямоване на притягнення до адміністративної відповідальності осіб, які скоюють порушення чинного законодавства в сфері обміну валют. Лише за два тижні заходів, міліціонери склали 26 адміністративних протоколів за порушення правил здійснення валютних операцій.

В ході проведення профілактичних заходів на одному з ринків обласного центру оперативники викрили діяльність місцевого жителя. При складанні протоколу у правопорушника було вилучено 300 Євро та 4000 гривень.

Оперативники сектору боротьби з економічною злочинністю Могилів-Подільського міськвідділу міліції також задокументували незаконну діяльність місцевого «валютника». У чоловіка вилучили 700 доларів США, 21000 гривень, 3000 російських рублів та 8000 молдавських лей.

Ще одного «ділка» працівники міліції викрили у Жмеринському районі. Міліціонери вилучили у нього 920 доларів США, 4000 російських рублів, понад 20 тисяч гривень та склали адміністративний протокол за ст.162 КУпАП України (порушення правил про валютні операції). Незаконне скуповування, продаж, обмін, використання валютних цінностей як засобу платежу або застави тягнуть за собою попередження чи накладення штрафу від тридцяти до сорока чотирьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією валютних цінностей.

За словами начальника УДСБЕЗ УМВС України у Вінницькій області Станіслава Маклакова, загалом з початку року працівники міліції виявили понад 50 фактів порушень правил про валютні операції, за якими складено адміністративні матеріали, які направлені на розгляд судів.



Переглядів: 5509
Поширень: 0