Головне управління ДФС у Вінницькій області інформує, що у зв’язку з законодавчими змінами стосовно процедури державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців, Міністерство фінансів України своїм наказом від 14.11.2014 р. №1127 затвердив зміни до Порядку обліку платників податків і зборів, які уточнюють та доповнюють процедуру зняття з податкового обліку приватних підприємців, які припинили діяльність.

Як і раніше, підставою для зняття фізичної особи - підприємця з обліку у відповідному контролюючому органі є повідомлення про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем, а також відомості відповідної реєстраційної картки. Оновлений Порядок передбачає, що після державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізична особа продовжує обліковуватись у контролюючих органах як фізична особа - платник податків, яка отримувала доходи від провадження підприємницької діяльності, а контролюючий орган може призначити та провести документальну перевірку такої фізичної особи - платника податків за наявності підстав та з урахуванням строків давності, передбачених Податковим кодексом України. Також, встановлено, що фізична особа зобов’язана в установлені строки подати відповідному контролюючому органу податкову декларацію за звітний рік, у якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності та забезпечити остаточні розрахунки з податків від провадження підприємницької діяльності.

Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 17 листопада 2014 р. за N1453/26230 та набрав чинності 19 листопада 2014 року у зв\'язку з його опублікуванням у газеті "Урядовий кур\'єр" від 19.11.2014 N215.



Переглядів: 3258
Поширень: 0