З метою своєчасного виявлення підприємств, на яких існує заборгованість із заробітної плати, з\'ясування причин несвоєчасних розрахунків - районними управліннями праці і соціального захисту населення у січні-березні поточного року проведено 50 перевірок підприємств міста усіх форм власності з питань оплати праці та соціально-трудових відносин. 7 квітня в залі засідань міської ради відбулось засідання комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати.

Комунальне підприємство "Вінницяміськтеплоенерго" заборгувало по своїм працівникам 1776 тис. грн. Перший заступник міського голови Іван Михайлюк каже, що під час опалювального сезону це явище повторюється, заборгованість тягнеться вже 2 рік та стає хронічним. Заборгованість населення за спожиті послуги, які надало підприємство, - 21 млн. грн. (9 млн. з них - це поточна заборгованість). З вересня місяця на злісних неплатників подано 442 справи до суду, на даний час розглянуло 122. Відшкодовано 822 тис. грн., 320 справ на загальну суму 1222 тис. грн. знаходять в судах. За рік борги населення зросли на 4 млн. грн. «Заборгованість по заробітній платі зросла ще й за рахунок того, що в березні підприємству необхідно було погасити кредит на суму 1012 тис. грн.», - каже генеральний директор КП "Вінницяміськтеплоенерго" Сергій Коваленко. 63 % усіх місячних надходжень комунального підприємства ідуть на те, щоб розрахуватись із постачальниками газу.

Міське комунальне підприємство «ЕкоВін» на даний час обслуговує всі житлово-експлуатаційні контори міста. Щомісячно підприємство надає ЖЕКам послуг на 500 тис. грн. На сьогоднішній день заборгованість ЖЕКів за виконані роботи сягає близько 1 млн. грн. Головний бухгалтер підприємства Наталія Сімакова каже, що щомісячне нарощування боргу - більше 100 тис. грн. Станом на 1 квітня 2008 року боргує працівникам по заробітній платі 103 тис. грн.

Житлово-експлуатаційні контори страждають, як правило, через економічно необґрунтовані тарифи. З міського бюджету МКП ЖЕК №№ 2, 3, 21 перераховано дотацію по відшкодуванню збитків в сумі 138,6 тис.грн., яка практично в повному обсязі направлена на виплату заробітної плати.

За підсумками засідання комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати було прийнято рішення зобов\'язати Головне управління житлово-комунального господарства, управління енергетики, транспорту та зв\'язку, управління комунального господарства та благоустрою взяти під особистий контроль стан розрахунків по заробітній платі на підпорядкованих їм підприємствах та щотижнево інформувати про реалізацію запланованих заходів управління економіки та інвестицій. Усім комунальним підприємствам Іван Михайлюк дав доручення розробити фінансовий план по ліквідації заборгованості із заробітної плати.


Переглядів: 4966
Поширень: 0