Під час зустрічі з масмедійниками Валерій Коровій проінформував про те, що податок на прибуток підприємств склав 59,4 млн.грн., що на 34,1 % більше ніж у минулому році.
На 21,3%, тобто 119,5 млн.грн., зросли надходження на додану вартість із вироблених товарів та послуг.

Надходження акцизного збору із вироблених товарів склав 104,8 млн.грн, що на 71,5% більше минулорічного.
Як позитив Валерій Вікторович відзначив збільшення на 39,1% надходжень митних доходів. Але зауважив, що це ще не є виконанням планових завдань. Обласна влада досить стурбована конфліктною ситуацією, що склалася на Вінницькій митниці з суб’єктами зовнішньої економічної діяльності. З боку органів обласної виконавчої влади здійснюються усі заходи, аби вирішити дані проблеми і цим самим сприяти збільшенню надходжень митних доходів і платежів до обласного бюджету.

На 51,1% зросли надходження дотацій до місцевих бюджетів. Щомісячно до місцевих бюджетів надходить 155 млн.грн.
Рівень надходжень власних і закріплених доходів зріс на 47%. Лише в березні місяці поточного року сума надходжень власних і закріплених доходів склала 103,3 млн.грн.

Валерій Коровій відзначив активний розвиток інвестиційного напрямку в області. Адже порівняно з 2006 роком інвестиційні капітали зросли на 53%. На сьогодні завдання обласної влади постає у тому, аби зберегти тенденції приросту у даному напрямку. Стратегічними інвестиційними проектами є комплексна реконструкція Вінницького олієжиркомбінату, також користується абсолютною підтримкою обласної влади будівництво нового заводу "ROSHEN", реконструкція Бабицького цукрового заводу на завод по виготовленню біоетанолу.

Щодо цінової ситуації, яка склалася на ринку продовольства та нафтопродуктів, то перший заступник голови облдержадміністрації зазначив, що за останній час ціна на нафтопродукти зменшилась. Важливим для області є і те, що відновлено поставки Укрнафти.
За останню декаду відбулась стабілізація цін на ринку зерна, круп, молокопродуктів.
З метою стабілізації цін на продовольчому ринку напередодні Великодня з 18-19 квітня 2008 року в обласному центрі планується проведення сільськогосподарських ярмарок.

На прес-конференції Валерій Коровій також проінформував про те, що згідно Постанови Кабінету Міністрів № 274 значно спрощена тендерна процедура. Зокрема з набранням чинності даної Постанови процедура закупівлі застосовується за умови , що вартість закупівлі товару послуги становить неменше ніж 100 тис. грн., а робіт – 300 тис. грн.


Переглядів: 3537
Поширень: 0