Як зазначає начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Мирослав Продан – ця сума плати за землю, внесена впродовж січня-листопада поточного року, на 13 млн. 132,7 тис. грн. більша аналогічного періоду 2013 року. Посадовець додає, що зазначеного збільшення надходжень із плати за землю вдалося досягти, насамперед, завдяки сумлінності у сплаті податків власників землі та землекористувачів Вінницької області.  

Разом із тим, спільні зусилля фахівців державних податкових інспекцій, органів місцевого самоврядування та виконавчої влади у частині проведення звірок, теж сприяють повноті залучення до оподаткування орендарів земельних ділянок державної та комунальної власності. Так, внаслідок вжитих заходів, кількість орендарів – платників зросла на 244. Додаткові річні платежі за землю від цих новачків складуть 4,1 млн. гривень.

Окрім того, до оподаткування залучено ще 90 суб’єктів господарювання, які набули права власності на нерухоме майно на підставі цивільно-правових угод. Додаткові надходження плати за землю за рік складуть 493,1 тис. гривень.

За словами Мирослава Продана, неабияка увага приділяється і інвентаризації земельних ділянок, які використовуються без укладених договорів оренди землі, та по яких не сплачується орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності. За її результатами залучено до оподаткування 14 землекористувачів, додаткові річні надходження від яких складуть 305,8 тис. гривень.

Додамо, що із загальної суми плати за землю 250 млн. 525,6 тис. грн. або майже 91,5 відсотка – це внесок юридичних осіб. Решту суми, а саме 56 млн. 948,1 тис. грн., сплатили фізичні особи підприємці та звичайні громадяни.



Переглядів: 2788
Поширень: 0