Банківська система Вінниччини, як і всієї України, практично зупиниться на новорічно-різдвяні свята.

Перед святами в банках традиційно очікують на черги. Із 31 грудня по 5 січня в Україні буде проблематично скористатися більшістю банківських послуг через тотальні новорічно-різдвяні вихідні та обмеження в роботі системи, повідомляє newsonline24.com.ua.

Національний банк повідомив, що вже із 15 по 26 грудня прийматиме початкові платежі через систему електронних платежів (СЕП) до 20:00. А 29 і 30 грудня подовжить час роботи до 22:00. А ось уже 31 грудня до 13:00 усі учасники СЕП можуть здійснювати початкові платежі в СЕП лише між банківськими установами, підпорядкованими одній юридичній особі, а також платежі, спрямовані до операційного та територіальних управлінь НБУ або органів Державної казначейської служби України. Натомість НБУ та Держказначейство матимуть право перераховувати кошти на всі напрямки.

Із 1 по 4 січня – вихідні, тому більшість банківських систем не працюватимуть. У понеділок, 5 січня, банки хоч і працюватимуть, проте «без клієнтів і забезпечуватимуть комплекс робіт, пов\'язаних з початком нового звітного року. Міжбанківські перекази коштів через СЕП у цей день не здійснюватимуться», повідомили в Нацбанку. І лише 6 і 8 січня СЕП і банківська система України працюватимуть у звичайному режимі. Між цими днями – знову вихідний – 7 січня буде Різдво.

«У разі потреби з 1 до 5 січня (включно) і 7 січня 2015 року банки за рішенням своїх керівників можуть здійснювати касові операції, а також валютно-обмінні операції з готівковою іноземною валютою в пунктах обміну іноземної валюти. Офіційний курс гривні до іноземних валют та банківських металів, установлений та оприлюднений Національним банком України 29 грудня 2014 року, діятиме до часу його наступного встановлення 6 січня 2015 року», - уточнили в Нацбанку.



Переглядів: 4592
Поширень: 0