Протягом 2014 року за матеріалами оперативних підрозділів Головного управління ДФС у Вінницькій області до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань внесено інформацію про вчинення 55 тяжких кримінальних правопорушень, з них 22 – щодо ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Вжитими заходами до бюджету забезпечено відшкодування понад 7,5 млн. грн. завданих збитків. Крім того, попереджено 9 фактів незаконного відшкодування ПДВ на суму близько 8,5 млн. грн.

Три десятки кримінальних проваджень розпочато за фактами розкрадання бюджетних коштів та їх подальшої легалізації в ході проведення тендерних процедур та державних закупівель.

Посилено здійснюється відпрацювання ринку підакцизних товарів щодо звільнення його від нелегальної продукції та фальсифікату. Так, протягом 2014 року підрозділами протидії незаконному обігу підакцизних товарів з нелегального обігу вилучено продукції на суму понад 12,5 млн. грн., в тому числі спирту більш ніж на 8 мільйонів гривень та лікеро-горілчаної продукції на 1,8 мільйона гривень. Викрито і ліквідовано 4 підпільних цехи з виготовлення лікеро-горілчаних виробів, конфісковано товарів на суму 937 тис. грн.



Переглядів: 3071
Поширень: 0