Найбільше городяни посилаються на складне матеріальне становище та неможливість оплатити дороговартісне лікування. 1448 громадян отримали позитивну відповідь на своє звернення. Протягом 6 місяців поточного року на матеріальну допомогу вінничанам з міського бюджету виділено 10 млн. 25 тис. грн., фактично наразі отримано 972,2 тис. грн.

На ім\'я міського голови поступило 411 звернень щодо надання матеріальної допомоги. У 196 з них, або 56 %, громадяни звертаються з проханням надати кошти на лікування та на придбання медикаментів. Найбільш дороговартісним лікуванням на сьогоднішній день - є лікування хворих з гепатитом С та серцево-судинними захворюваннями. За словами начальника фінансового управління міської ради Наталії Луценко, для більш раціонального використання коштів на дороговартісне лікування, їх у формуванні бюджету на наступний рік необхідно закладати у видатках галузі охорони здоров\'я.

У порівнянні з першим півріччям 2008 року, у поточному році середній розмір матеріальної допомоги зріс на 17 %, і становить 708 грн.

Протягом 6 місяців використано 68 % від запланованих коштів на рік, тому фінансовим управлінням на даний час опрацьовується питання щодо надання додаткових коштів на ці потреби.


Переглядів: 2970
Поширень: 0