Головне управління ДФС у Вінницькій області інформує, що з 01.01.2015 р. податкова накладна складається за формою, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України 22 вересня 2014 року № 957 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 14 листопада 2014 року № 1129) та звертає увагу на те, що нові графи 5.1 та 5.2 (одиниця виміру товарів/послуг) податкової накладної заповнюються відповідно до Класифікатора системи позначень одиниць вимірювання та обліку, чинного на дату складання податкової накладної. Державний системи позначень одиниць вимірювання та обліку затверджено наказом Держстандарту від 09.01.1997р. № 8 "Класифікатор системи позначень одиниць вимірювання та обліку ДК 011-96". Отож, у графі 5.1 вказується умовне позначення відповідної назви одиниці вимірювання/обліку (українське), зазначеної у КСПОВО – метри, кг й т.д.; у графі 5.2 - код відповідної одиниці вимірювання/обліку;

Новим алгоритмом ведення податкового обліку передбачено, що при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг платник податку - продавець товарів/послуг зобов’язаний в установлені терміни скласти податкову накладну в електронній формі, зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних та надати покупцю за його вимогою ( п.201.1 ПКУ).

Виняток складають платники податку, які постачають електричну енергію – вони повинні складати податкові накладні щодекадно на суму коштів, що надійшли в рахунок оплати за таку електричну енергію на їх поточні рахунки протягом відповідної декади. В подальшому, такі платники податку в останній день місяця складають податкові накладні/розрахунки коригування за результатами остаточного розрахунку зі споживачами електричної енергії з урахуванням поставленої електричної енергії та отриманих коштів протягом такого місяця.

Пунктом 11 підрозділу 2 розділу ХХ ПКУ передбачено, що з 1 лютого 2015 року реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних підлягають всі податкові накладні та розрахунки коригування до податкових накладних (у тому числі які не надаються покупцю, виписані за операціями з постачання товарів/послуг, які звільнені від оподаткування) незалежно від розміру податку на додану вартість в одній податковій накладній / розрахунку коригування.



Переглядів: 5094
Поширень: 0