Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ), з 1 лютого знижує тариф на електроенергію для промисловості у нічний час, повідомляє "УНІАН".

Тариф знизять для зменшення споживання у пікові години вдень.

Відповідне рішення закріплене у постанові комісії від 22 січня 2015 року.

Зокрема, нічний тарифний коефіцієнт на споживання електроенергії для юридичних осіб знижується до 0,35 від 0,4, денний - до 1,8 від 1,85 (для двузонных тарифів).

Водночас для тризонних тарифів нічний коефіцієнт знижений до 0,25 з 0,35, а піковий - до 1,8 з 2. Водночас напівпіковий коефіцієнт залишений незмінним - 1,02.

Міністерство енергетики і вугільної промисловості України у грудні 2014 року запропонувало підприємствам перейти на роботу в нічний час для зниження споживання електроенергії у пікові години.

У кінці листопада «Укренерго» закликало до зниження споживання електроенергії через гострий дефіцит вугілля для потреб теплових електростанцій.

У компанії наголошували, що за одночасного вимкнення лише однієї електролампи потужністю 60 Вт усіма побутовими споживачами зниження споживання електричної потужності відбудеться на величину понад 1 000 МВт. Це становить близько 4% від навантаження в цілому по Україні у вечірній час доби.

Нагадаємо, у грудні УНІАН також повідомляв, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, планує знизити тариф на електроенергію для населення у нічний час для зниження споживання у пікові години вдень.



Переглядів: 5035
Поширень: 0