Головне управління ДФС у Вінницькій області звертає увагу суб’єктів господарювання, яким надано право користуватися радіочастотним ресурсом України в межах виділеної частини смуг радіочастот загального користування на підставі відповідних ліцензій та дозволів про зміни в порядку подання звітності та сплати податкових зобов’язань, які впроваджені з 1 січня 2015 року згідно із Законом України від 28 грудня 2014 року № 71 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо податкової реформи".

Внаслідок впровадження податкової реформи даний платіж увійшов до складу рентної плати, для якої статтею 257 Податкового кодексу передбачено квартальний період для подання податкової звітності із додатками відповідно об’єктів оподаткування. Отож, у 2015 році користувачі радіочастотного ресурсу України перейшли із щомісячного періоду звітування на щоквартальний. (Термін подання квартальної звітності - 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу).

Наступною новацією є впровадження для такої категорії платників щомісячної сплати авансових внесків у термін до 30 числа кожного місяця (у лютому - до 28 або 29 числа). Розмір таких авансових внесків складається з однієї третини суми податкових зобов\'язань з рентної плати, визначеної у податковій декларації за попередній податковий (звітний) період. В подальшому, сплачені аванси будуть враховані під час визначення податкових зобов’язань у податковій декларації за відповідний податковий (звітний) період.

Отож, враховуючи наведені норми чинного законодавства, у першому кварталі 2015 року для платників рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України розмір авансових внесків встановлюється в розмірі однієї третини суми податкових зобов’язань, визначених в Податковому розрахунку збору за користування радіочастотним ресурсом України за грудень 2014 року із граничними термінами сплати 27.02.2015р., 27.03.2015 р. та 29.04.2015 р. відповідно.



Переглядів: 3204
Поширень: 0