Майже два мільйони одиниць продукції тільки для Вінниці виготовило минулого року мале приватне підпри​ємство «Геліка». Високоякісні меблі для шкільних та дошкільних закладів, офісів, готелів, гуртожитків, санаторіїв, аудиторних і глядацьких приміщень є основною продукцією цього підприємства. Для місцевих споживачів виробник робить знижку до 10 % від вартості. За словами директора «Геліки» Анатолія Шаманського, це вклад підприємства в розвиток рідного міста.

18 років вінницьке мале підприємство «Геліка» працює на ринку України. Займається воно виробництвом високоякісних меблів, в основному для шкіл та садочків. Асортимент виробів наразі складає 320 найменувань. На початку створення підприємства тут працювало всього 10 робітників, сьогодні – це потужне виробництво із сучасним імпортним обладнанням. Кількість робочих місць складає майже 190.

Вінницьким школам та садочкам підприємство «Геліка», яке виробляє спеціалізовані меблі, робить десятивідсоткову знижку

Анатолій Шаманський, Сергій Моргунов та Ігор Корольчук

Лише минулого року у модернізацію виробництва підприємство інвестувало більше 1 млн. грн. «За весь час існування наше підприємство жодного разу не брало кредит - що заробляли, те і вкладали. Сьогодні нам довіряють постачальники, маємо вже підтверджену надійність, тому дають по півроку відстрочки платежів по тій самій ціні. Але якщо значні курсові коливання, як зараз, то підприємство зобов’язується бути чесним, - розповідає керівник підприємства «Геліка» Анатолій Шаманський. - За минулий рік ми збільшили обсяги виробництва на 20 %, але через коливання валюти прибутки, звичайно ж, набагато менші. В основному ми працюємо з бюджетною сферою, тому повинні спочатку поставити меблі, а потім вже отримуємо кошти. Сьогодні тільки місту ми поставляємо до 2 млн. продукції на рік. Для міських закладів робимо знижку до 10 %. Це наш вклад в розвиток міста, бо це наші діти, наших батьків. Така політика підприємства». Загалом обсяг реалізованої «Гелікою» продукції за 2014 рік становить 28,1 млн. грн.

Вінницьким школам та садочкам підприємство «Геліка», яке виробляє спеціалізовані меблі, робить десятивідсоткову знижку

Виробничі потужності розміщені у приміщеннях загальною площею близько 3500 м2. Для виготовлення меблів використовується найбільш сучасне та високопродуктивне обладнання, застосовуються новітні прогресивні технології (наприклад, зварювальні роботи ведуться за допомогою роботів), сучасні матеріали і комплектуючі вироби вітчизняного та іноземного виробництва. Плита, що використовується для виготовлення продукції, є сертифікованою та має екологічні паспорти. Окрім того, підприємство виготовляє металопластикові вікна та двері. Також зараз налагоджується виробництво меблів з натуральної деревини. Для лакування використовуватимуться лаки на водній основі - вони досить дорогі, але не мають тривалого шкідливого запаху.

Вінницьким школам та садочкам підприємство «Геліка», яке виробляє спеціалізовані меблі, робить десятивідсоткову знижку

Окрім того, підприємство дбає і про екологію. «Геліка» не є споживачем природного газу. Тут впроваджено безвідходне виробництво – всі відходи переробляють на тирсу, яка використовується як паливо для твердопаливного котла. Два котла, які повністю забезпечують виробничі приміщення теплом, споживаючи на добу 1,6 тонн тирси. ​



Переглядів: 6732
Поширень: 0