У минулому році завдяки приватизації майна комунальної власності до казни міста надійшло більше 4 мільйонів гривень. Це одне із джерел наповнення бюджету розвитку, з якого кошти йдуть на фінансування інфраструктурних проектів. З іншого боку, можливість приватизувати шляхом викупу приміщення комунальної власності сприяє розвитку підприємництва у місті.

Приватизація майна комунальної власності допомагає наповнювати бюджет розвитку міста. Тому міська влада приділяє особливу увагу цьому процесу, адже кошти з приватизації направляються на задоволення комунально-побутових та соціально-культурних потреб територіальної громади міста. Про це йшлося під час чергового виконкому міської ради.

За підсумками 2014 року від приватизації до бюджету розвитку міста надійшло 4 мільйони 202 тис. грн. «За минулий рік було приватизовано 11 об’єктів комунальної власності. Шляхом викупу – 6. Також протягом звітного періоду було оголошено 6 аукціонів та 1 конкурс, по 1 об’єкту аукціон не відбувся через те, що не було заяв від покупців. По результатам проведення аукціонів укладено 5 договорів купівлі–продажу», – зазначає директор департаменту комунальних ресурсів Ігор Шутак.

Загалом з 2011 по 2014 роки у місті було приватизовано 45 об’єктів комунальної власності. Як результат – до бюджету міста надійшло біля 10 млн. грн. Крім того, приватизація дозволила створити більш сприятливі умови розвитку підприємництва, в тому числі у сфері торгівлі, громадського харчування, побутових послуг.

«Основними пріоритетами приватизації у 2015 році буде підвищення зацікавленості інвесторів у розвитку інфраструктури міста. А також – створення сприятливих умов для появи приватних власників з довгостроковими інтересами у розвитку об\'єкта. Крім того, ми акцентуватимемо увагу на приватизації тих об’єктів, подальше перебування яких у комунальній власності є економічно недоцільним», – каже Ігор Шутак.



Переглядів: 3570
Поширень: 0