Головне управління ДФС у Вінницькій області звертає увагу платників ПДВ, які відповідають критеріям, визначеним статтею 209 Податкового Кодексу, та зареєструвалися як суб’єкти спеціального режиму оподаткування на особливості роботи електронного рахунку у системі електронного адміністрування податку на додану вартість.

Таким платникам податку відкривається єдиний електронний рахунок для обліку сум податку як в межах діяльності, визначеної статтею 209 Кодексу, так і у межах іншої діяльності. Якщо платником податку, який застосовує спецрежим, за результатами звітного періоду задекларовано суми податку, які підлягають сплаті як до бюджету, так і на його спеціальний рахунок, кошти з його електронного рахунку, у першу чергу, перераховуються до бюджету, а у разі повного розрахунку з бюджетом – на спеціальний рахунок такого платника.

Таке перерахування здійснюється на підставі реєстру, який автоматично формується ДФС України на підставі поданих платниками податкових декларацій з ПДВ та надсилається Казначейству. Перерахування суми податку до бюджету та/або на спеціальні рахунки платників податку з їх електронних рахунків здійснюється Казначейством в межах залишку таких коштів на електронних рахунках.



Переглядів: 2769
Поширень: 0