Фіскальні органи  нашої області наразі зареєстрували 17 звернень, що дають можливість суб’єктам господарювання скористатися податковим компромісом. Фахівці ГУ ДФС у Вінницькій області вже порахували, що сплативши 5% від суми їхнього податкового зобов’язання, нарахуванню та сплаті до бюджету підлягає загалом майже 2 мільйони гривень. У січні керівництво одного із підприємств Вінниччини подало уточнюючі розрахунки та сплатило до бюджету 338,9 тис. грн.: ПДВ −170,8 тис. грн., податку на прибуток – 168,1 тис. грн.

У лютому бюджет отримав понад 140 тис. грн. від податкового компромісу. Загальна сума очікуваних надходжень цього місяця, відповідно до поданих заяв, складає майже 1 мільйон 468 тис. грн.

Шестеро суб’єктів господарювання подали заяви про намір скористатися податковим компромісом згідно уточнюючих розрахунків, четверо – за результатами перевірки, семеро наразі перебувають на адміністративному (судовому) оскарженні. «Податковий компроміс» дає право і можливість „відбілити” власну ділову репутацію тим, хто був змушений приймати участь у різноманітних тіньових оборудках. До того ж підприємство замість 100% податкових зобов’язань, які мало б сплатити у випадку перевірки (а ще не забуваймо про пеню та штрафні санкції) сплатить лише 5%. Виконали цю умову – і все: фінансове життя такої юридичної особи фактично починається заново», −  каже начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Мирослав Продан.

Нагадаємо, що під дію закону про «податковий компроміс» підпадають операції здійснені в період з 1 квітня 2011 року по 1 квітня 2014 року. Крім того останній день для подання відповідного розрахунку (заяви) 16 квітня 2015 року



Переглядів: 2923
Поширень: 0