Новий порядок переміщення товарів, вантажів, транспорту та осіб затвердила Служба Безпеки України 22 січня 2015 року.

Він визначає окремі питання здійснення контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів та вантажів, а також види блокпостів, контрольних пунктів в’їзду-виїзду, порядок їх функціонування, правила їх перетинання у районі проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей (далі – АТО), а також вздовж лінії зіткнення у межах Донецької та Луганської областей.

Ознайомитися з повним текстом документу можливо на офіційному порталі фіскальної служби України за посиланням. Завантаживши нижче відповідний додаток, громадянин побачить форму заяви на отримання дозволу на переміщення товарів до (із) зони АТО, а також безпосередньо бланк дозволу. Можливо також переглянути зразок перепусток, які видає Координаційний центр при штабі АТО для фізичних та юридичних осіб і на право пересування транспорту в окремому секторі. Також у додатках міститься перелік суб’єктів господарювання, які розташовані або виробничі потужності яких розташовані у зоні проведення АТО, та перелік товарів, які вони переміщують через лінію розмежування для забезпечення виробничого процесу.

Громадянин (власник або уповноважена ним особа), яка має намір ввезти(вивезти) вантаж до та з тимчасово неконтрольованої території, повинен звернутися із заявою до фіскальних органів за місцем реєстрації як платник податків. Заяву для переміщення гуманітарної допомоги розглядатимуть 3 дні, заву щодо товарів для виробничих потреб – до 10 робочих днів, щодо інших товарів – до 30 днів.

Фіскальна служба, погодивши все із координаційним центром, вирішують надавати дозвіл чи відмовити. Дозвіл видають у чотирьох примірниках. Його оригінал після доставки товару перевізником, повертають заявнику та обліковують, як бланк суворої звітності. Другий примірник залишається на контрольному пункті в’їзду/виїзду, третій – перевізник залишає у себе, а четвертий у вантажоодержувача.



Переглядів: 3660
Поширень: 0