Зазначений термін є кінцевим для спрощенців, які обрали першу та другу групи. На сьогодні таких платників на Вінниччині налічується більше 27 тисяч осіб - це понад 77 відсотків усіх платників єдиного податку. Додамо, що звітувати за минулий рік потрібно за старою формою у редакції наказу Міністерства фінансів України від 07.11.2012р. № 1159. Як і раніше платники єдинщики продовжують ведення книги обліку доходів, форма якої затверджена наказом Мінфіну від 15.12.2011р. №1637.

Наразі нагадаємо, що з 1 січня 2015 року внесеними змінами до Податкового кодексу України  удвічі до 300 тис. грн. збільшено обсяг доходу для платників І групи  та на 500 тис. грн. для платників ІІ групи (1,5 млн. грн.).

Також варто пам’ятати, якщо підприємець-загальник з другого кварталу забажає працювати на єдиному податку або спрощенець матиме бажання самостійно змінити групу - це можна зробити шляхом подання заяви не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу, тобто до 17 березня за умови дотримання вимог передбачених Кодексом. В даному випадку до заяви необхідно додати Розрахунок доходу за попередній календарний рік. А у разі відмови від спрощеної системи оподаткування та переходу на загальну систему, останній день подання заяви – 21 березня поточного року.

Додамо, що подати декларацію можна на паперових носіях, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення (за 10 днів до кінцевого терміну подання) або надіслати засобами електронного зв\'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису.


Переглядів: 2488
Поширень: 0