Обмаль часу залишилося установам, які внесені до Реєстру неприбуткових, щоб подати Податковий звіт про використання коштів неприбуткових установ та організацій. Додамо, що таких платників налічується на Вінниччині близько 8 тисяч.

Нагадаємо, що звітна форма подається неприбутковими установами та організаціями до контролюючого органу ДФС за місцем реєстрації за базовий звітний (податковий) рік протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року. Тобто, останній день звітування – понеділок, 02 березня. Форма Податкового звіту та Порядок її складання затверджені наказом Міністерства доходів і зборів від 27.01.2014р. №85.

Слід зазначити, що разом із Звітом необхідно подати річну фінансову звітність, подання якої передбачено пунктом 46.2  Податкового кодексу.

Наразі додамо, якщо неприбуткова організація отримувала доходи, які підлягають оподаткуванню, з інших джерел, ніж прописані в п.157.2-157.9 Податкового кодексу та не пов’язані з її основною статутною діяльністю, вона зобов’язана заповнити ІІ частину Звіту і відобразити їх у рядку 14. Далі розрахувати податкове зобов’язання, враховуючи витратну частину отриманих доходів.

Головне управління ДФС у Вінницькій області ще раз нагадує про можливість подання Податкового звіту в електронному вигляді засобами електронного зв’язку з дотриманням електронного цифрового підпису, який можна безкоштовно отримати в Акредитованих центрах сертифікації ключів.



Переглядів: 2868
Поширень: 0