Представники бізнес-структур, які використовували непрозорі схеми роботи,  цьогоріч отримали унікальну можливість скинути тягар податкових зобов’язань. Фактично, податковий компроміс скасує «гріхи» недобросовісних бізнесменів, які за тих чи інших обставин були учасниками різноманітних тіньових махінацій. Замість 100% податкових зобов’язань потрібно сплатити лише 5% і жодних штрафів чи пені фіскальна служба не нараховуватиме.

«Це як фінансове життя з чистого аркушу, вигідніші умови очищення репутації придумати важко. Проте бізнесмени з українським менталітетом не вірять в існування легких і прозорих можливостей. Тому на пустому місці почали видумувати страшилки і шукати підводні камені. Хочеться відповісти таким „оптимістам” – читайте першоджерело яким є Закон про податковий компроміс, у якому все чітко прописано. Законодавець передбачив звільнення від проведення перевірок тих періодів і в частині тих операцій, які потрапили під дію податкового компромісу. Платник самостійно, подавши уточнюючий розрахунок, обраховує належні до сплати суми. І, увага, можливість скористатися податковим компромісом обмежена, як періодом, так і часом», − каже начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Мирослав Продан.

Нагадаємо, що під дію «податкового компромісу» підпадають операції здійснені в період з 1 квітня 2011 року по 1 квітня 2014 року. Крім того останній день для подання відповідного розрахунку (заяви) 16 квітня 2015 року.



Переглядів: 2805
Поширень: 0