16 березня міліціонери затримали керівника вишу при одержанні неправомірної вигоди у 2 тисячі доларів США. У службовому кабінеті та помешканні посадовця працівники міліції виявили та вилучили суму в різних валютах, яка за офіційним курсом НБУ еквівалентна більш ніж 2 мільйонам гривень, а також понад 5 кілограмів золота. Посадовця затримали, відкрито кримінальне провадження за фактом отримання ним неправомірної вигоди.

Оперативники Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України у Львівській області затримали 64-річного в.о. ректора одного з вищих навчальних закладів Львова у момент одержання ним неправомірної вигоди у розмірі 2 тисяч доларів США.

Посадовець вимагав ці гроші від жінки за прийом її на посаду інспектора факультету заочного навчання підпорядкованого йому навчального закладу. Протиправні дії зловмисника працівники міліції викрили під час одержання ним неправомірної вигоди.

У Львові на хабарі затримали керівника вишу. При обшуку виявили 2 млн грн та 5 кг золота

«Під час проведення санкціонованого обшуку у службовому кабінеті посадовця було виявлено та вилучено 14 тисяч доларів США, а також «чорнові» записи. У помешканні зловмисника виявлено та вилучено 22 тисячі доларів США, 57 тисяч євро, 1,5 тисячі фунтів стерлінгів та 40 тисяч гривень. Крім того, вилучено понад 5 кілограмів виробів із золота», – зазначив начальник ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія.

Також працівники міліції встановили, що в лютому цього року очільник вишу одержав 2 тисячі гривень від львів’янки за поновлення її на навчанні.

Посадовця затримано у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання стосовно нього міри запобіжного заходу. Правоохоронці перевіряють, чи причетний в.о. ректора до інших фактів вимагання та одержання неправомірної вигоди.

За фактом отримання чиновником грошей відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

За повідомленням видання "Захід.Net", мова йде про ректора Львівської Фінакадемії Петра Буряка.



Переглядів: 3781
Поширень: 0