Заступник міського голови Анатолій Ворона розповідає, що у Польщі запроваджена практика, - недопущення до техогляду транспортного засобу, власник якого на 100 % не розрахувався по комунальних платежах. Є багато інстанцій, котрі надають документи дозвільного характеру, в тому числі управління міської ради, Санітарно-епідеміологічна станція, Податкова інспекція, ДАІ. Саме через них можна впливати на злісних неплатників. Керівництво теплопостачальних організацій повністю підтримало цю пропозицію.

Наразі вивчається нормативна база, а тепловики готують пропозиції щодо запровадження такої практики у Вінниці. Незабаром буде підготовлено рішення виконкому міської ради щодо реалізації даного проекту.

У місті борги установ, які фінансуються з держбюджету на сьогоднішній день складають 3 млн. 329 тисяч грн. Установи, що фінансуються з обласного бюджету, мають невелику заборгованість. Міською радою було направлено лист до ОДА щодо вирішення даного питання. Міський бюджет виконав свої зобов\'язання перед теплопостачальними організаціями у повному обсязі.

Інші споживачі заборгували 3 млн. 372 тисячі грн. Протягом минулого тижня надходжень майже не було, тому заборгованість не зменшилась. «Ми сподіваємось, що до початку опалювального сезону ці боржники все ж таки розрахуються за спожиті послуги, - каже директор КП «Міськтеплоенерго» Сергій Коваленко. - Однак, якщо не буде 100 % сплати, то організації та установи, котрі знаходяться у окремо стоячих будівлях, будемо від\'єднувати від систем опалення та гарячого водопостачання. З тих же, що розташовуються у багатоповерхівках та прибудовах до них, - борги стягуватимемо у судовому порядку».

До 1 вересня відновлено гаряче водозабезпечення майже по всьому місту, окрім будинків, які обслуговує підприємство «Моріс». Однак, після пуску води, - виявлено багато поривів тепломереж, які тепловики швидко ремонтують. Анатолій Ворона дав доручення - до 12 вересня, коли Вінниця буде святкувати свій День народження, по максимуму ліквідувати пориви та забезпечити населення гарячою водою.


Переглядів: 2945
Поширень: 0