Про це інформує начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Мирослав Продан та додає, що перевірялись відомості, зазначені у деклараціях про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру осіб, які підлягають перевірці відповідно до пункту 2 частини 5 Закону.

Перевірка здійснювалась фахівцями підпорядкованих ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області за спеціальним алгоритмом. Він дозволяє виявляти недостовірність вказаних у декларації відомостей про наявність у суб’єктів декларування майна (майнових прав), а також невідповідність вартості майна (майнових прав), набутого (набутих) за час перебування на відповідних посадах, доходам, отриманим із законних джерел.

Мирослав Продан зауважує, що станом на 1 березня 2015 року до підрозділів ДФС у Вінницькій області надійшло 1586 запитів про проведення перевірок достовірностей відомостей, передбачених пунктом 2 частини 5 статті Закону України „Про очищення влади”, 690 з них – цьогорічні.

Наразі, проведено 965 перевірок даних, вказаних суб’єктами декларування. У 95 відсотках або у 915 декларантів правдивість наданих відомостей підтвердилась. Разом із тим, у 37 – виявлено недостовірність даних, а у 13 – їх невідповідність. За результатами перевірок, запитувачам та Мінюсту відправлено відповідні висновки перевірок.

Нагадаємо, відповідно до Закону України  „Про очищення влади” (частина третя статті 1, частина восьма статті 3), особа, яка вказала недостовірні відомості щодо набутого майна та не змогла пояснити його походження, позбавляється на 10-річний термін права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування.



Переглядів: 3056
Поширень: 0