16 квітня під головуванням директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Миколи Неїлика відбулася колегія Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації з питань підведення попередніх підсумків діяльності агропромислового комплексу області в І кварталі та завдання на 2015 рік.

У роботі колегії взяли участь науковці, представники обласних організацій АПК, начальники управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій.

В ході засідання обговорено підсумки діяльності агропромислового комплексу області в І кварталі 2015 року, визначено коло першочергових завдань, які необхідно вирішити для успішного завершення 2015 року.

Учасники заслухали доповіді про стан справ в сільському господарстві начальників управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій Вінницького, Погребищенського, Тиврівського та Теплицького районів.

Варто відмітити, що в сільськогосподарському виробництві області в січні-березні 2015 року забезпечено приріст виробництва, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, на 13,9 %, в тому числі в сільськогосподарських підприємствах – на 22,8 %, у господарствах населення - на 0,2 %.

За три місяці поточного року Вінниччина зайняла в Україні перше місце за обсягами виробництва валової продукції сільського господарства, в тому числі на одну особу, темпами приросту обсягів виробництва, обсягами виробництва молока та м’яса (реалізація).

Наразі в області продовжується комплекс весняно-польових робіт. У тваринництві, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, нарощено обсяги виробництва молока на 3,4 тис. тонн (2 %), м’яса (реалізація) – на 18,2 тис. тонн (19,9 %), яєць - на 11 млн. штук (6,6 %). Підвищилася продуктивність корів - на 193 кг (16,8 %), прирости ВРХ – на 34 грами (6,6 %), свиней – на 12 грам (3,1 %).

За три місяці 2015 року Вінниччина посіла І-ше місце в Україні за обсягами виробництва валової продукції сільського господарства

На сьогоднішній день на території області знаходяться в стадії реалізації та будуть реалізовуватися в найближчій перспективі 42 інвестиційних проектів на суму понад 10,4 млрд. грн., спрямованих на розвиток галузі рослинництва, будівництво нових та реконструкцію існуючих тваринницьких комплексів, розвиток інфраструктури для зберігання зерна та плодоовочевої продукції, введення в дію нових потужностей переробних підприємств.

Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника в сільському господарстві за січень-лютий 2015 року склала 2439,46 грн., або зросла, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, на 13 %.

За результатами колегії учасниками було прийнято проект рішення, а також дано відповідні доручення.



Переглядів: 2917
Поширень: 0