Результати ревізії виявили порушення фінансової дисципліни у митниці на загальну суму майже 315 тис. грн, повідомляє прес-служба Державної митної служби.

Серед основних порушень законодавства – незаконні видатки по нарахуванню та виплаті заробітної плати, завищення виплат на відрядження та низка інших зловживань. У ході перевірки також встановлено, що протягом року начальнику служби фінансів, бухгалтерського обліку та звітності – головному бухгалтеру Вінницької митниці безпідставно виплачено заробітної плати на суму понад 216 тис. грн. Крім того, визнано таким, що не відповідає вимогам законодавства, загалом увесь стан ведення митницею бухгалтерського обліку розрахунків по заробітній платі та складення табелів обліку використання робочого часу у 2008-2009 рр.

За результатами ревізії голова Держмитслужби доручив начальнику Вінницької митниці усунути виявлені порушення, у тому числі вжити заходів для відшкодування і перерахування до держбюджету зайво виплачених коштів, ознайомити головного бухгалтера митниці з актом ревізії та зобов"язати її повернути незаконно отримані кошти до закінчення бюджетного року.

Держмитслужба України передала акт ревізії фінансово-господарської діяльності Вінницької митниці для подальшого розгляду та прийняття рішення до відділення прокуратури за місцем знаходження митниці.


Переглядів: 3156
Поширень: 0